Positief denken maakt succesvol

Ken je dat gevoel? Het gevoel van overwinning. Toen jouw video op YouTube viraal ging, omdat jij een onderwerp onder de aandacht bracht waar iedereen over nadacht, maar niet over durfde te spreken? Het gevoel van trots toen jij promotie kreeg en een team kon gaan leiden waar jij al tijden van droomde? En waarvan jij wist dat het ging gebeuren, omdat je dagelijks bezig was met je te verdiepen in leiderschap, managementboeken las en met succesvolle managers sprak.

Succes komt niet zomaar aanwaaien, daar moet je keihard voor werken. Het is niet zo dat je ’s ochtends wakker wordt en denkt: “Hey, mijn droom is uitgekomen, ik ben succesvol”. Succes is geloven in jouw doelen, eraan werken, zonder je te laten afschrikken door welke tegenslag dan ook. En uit ervaring kan ik zeggen: “Het is niet makkelijk om door te blijven gaan, als alles lijkt tegen te zitten en negatief is”. Succes vereist veel doorzettingsvermogen om te komen waar je wilt zijn. Maar als het jouw passie is, als het iets is waar je niet zonder kan, als het je blijft proberen, dan zal het je lukken. De weg naar succes is soms een zware weg, maar het is zeker de moeite waard.

Soms is het moeilijk, doordat mensen om je heen negatief zijn. Mensen die zeggen dat ze graag willen zien dat je blij bent, dat je succes hebt.  Maar eigenlijk een blok aan je been zijn. Negativiteit is een belemmering voor jouw succes, negativiteit plaatst jou op 10-0 achterstand bij iemand die ontzettend positief is en positieve mensen om zich heen verzamelt. Negativiteit houd je tegen in het maken van succes. Positiviteit zorgt er juist voor dat je actie onderneemt, doorgaat en gaat groeien.

Ga jij voor succes? Kijk jij naar wat jouw mogelijkheden zijn? En verzamel jij positiviteit om je heen?

Heb je iets aan deze blogpost? Vergeet dan zeker niet om een reactie te plaatsen onder deze blog, dat wordt heel erg gewaardeerd. Heb je vragen? Stel ze dan in de reactie en wij beantwoorden ze graag voor je.

Leave a comment