Succesverhalen

Wat zij kunnen, kan jij ook.

"Ik merkte dat ik vaak op de verkeerde dingen focuste"

WOLFPT werken

Ik zit in mijn examenjaar en had tot een aantal maanden geleden geen idee hoe ik dit aan moest pakken. Ik was even het spoor bijster. Ik had nog vier examens voor ogen en ik zag daar eigenlijk verschrikkelijk tegenop. Van die vier examens waren twee ervan herkansingen. Ik had mij daar dus al enorm voor ingezet, maar er  waren nog een paar punten die ik moest verbeteren.

Mijn vraag aan Jan was: “Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik die punten op orde krijgen en daardoor mijn examens nu wel behaal?” Deze vraag werd beantwoordt toen ik de online training van Jan ging bekijken.

Vooral het onderdeel ‘Focus’ is voor mij heel nuttig geweest, omdat ik merkte dat ik vaak op de verkeerde dingen focuste. Deze training heeft mij geholpen om de juiste prioriteiten te stellen. Daarbij weet ik nu precies waar ik naartoe wil werken om een succesvol resultaat te behalen.

Ik wil daarom Jan bedanken voor zijn zeer interessante en nuttige online training, die ik nu nog dagelijks toepas in mijn opleiding en beroep.

Britt

Jan zijn openhartigheid en het durven uit zijn comfortzone te stappen brachten mij aan het praten. Tot dat moment had ik het gevoel dat ik vaak door iedereen beoordeeld en veroordeeld werd. Jan liet mij in me waarde en de serieuze gesprekken met de nodige dosis humor maken het een ideale omgeving om mezelf echt te leren kennen. Zo leerde ik: dat ik niet bang hoefde te zijn om te falen.

John

Het verhaal van Sanne:

Op 28 november 2011 ben ik veranderd van een lachend en vrolijk meisje, naar ineens een hele volwassenvrouw, die eigenlijk moest gaan puberen. Ik was een 15-jarig meisje waarvan haar ouders gingen scheiden…
Ik ging mijn emotie verbergen in eten, eten en nog eens eten, het contact tussen mij en mijn vader ging slecht en slechter. Ik werd dikker, ik werd ongelukkiger en ik lachten nooit meer.

Totdat ik Jan ontdekte op Facebook

Op 6 oktober 2017 posten Jan zijn verhaal op Facebook, dat raakte mij enorm en het motiveerde me. Als hij dit kan, kan ik dat toch ook?, dacht ik. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en heb Jan een bericht gestuurd. Ik heb Jan verteld wat ik van zijn verhaal vond, maar ook erbij gezegd: “Ik zou willen dat bij mij ook die knop om kon gaan, je verhaal heeft me geraakt maar het heeft me ook motivatie gegeven om ook mijn doelen te bereiken. Wil je mij ook helpen?”

Jan stelde mij de juiste vragen

Vanaf die dag had ik steeds meer contact met Jan. Hij stelde mij de juiste vragen, vragen die me aan het denken zetten. Vragen waar ik achter de waarheid kwam hoe het nou eigenlijk echt met mij ging en wie ik op dat moment was. Ik keek in de spiegel, zag daar een meisje staan die diep ongelukkig was, die dik was en die nooit meer lachten terwijl ze zo’n mooie lach heeft!

Wat is jouw planning voor over 5 jaar?

Jan vroeg mij op een dag: ‘Wat is jouw planning voor over 5 jaar?’ Daar moest ik even over nadenken, wat was mijn planning nou voor over 5 jaar? Wilde ik zo door gaan? Wilde ik nog ongelukkiger worden? Wilde ik weer gaan lachen of wilde ik mijn mooie lach kwijtraken? Ik had zoveel vragen dat ik ze op papier heb gezet en het een weekje met rust heb gelaten. Na die week heb ik mijn plan gemaakt. Mijn plan van aanpak voor het komende jaar! Of eigenlijk mijn doelen die ik wilde bereiken voor de komende 5 jaar! En dat moest en zou mij gaan lukken. 3 belangrijke doelen: slanker worden, gelukkig worden en het belangrijkste: veel gaan lachen.

Zonder actie, geen resultaat

Ik ben aan de slag gegaan, diezelfde maand ben ik naar de huisarts gegaan, voor een doorverwijzing naar een Nederlands Obesitas Kliniek voor een eventuele Gastric Bypass, het moest! Ik moest gezond worden! In Januari heb ik groen licht gekregen van het Nederlands Obesitas Kliniek en mocht ik beginnen aan het traject tot een Gastric bypass. Op naar een nieuw en slank leven.

De engste stap

Maar ik was er nog lang niet, mijn doel tot slanker en gezonder te worden werd misschien wel een werkelijkheid. Maar de andere 2 doelen dan? Wat ging ik daarmee doen? Ik ben in gesprek gegaan om naar een psycholoog te gaan. De engste stap had ik gezet, ik heb een afspraak gemaakt. Het voelde of ik gek was? Waarom moest ik daar nou heen? Ik kon toch ook makkelijk mijn gevoel op zij zetten en als ik ‘dun’ zou zijn dan zou alles wel goed komen?

Mentaal genezen

Maar nee, met alleen ‘dun’ worden zou ik dat niet gaan redden. Mijn verleden was nog te vers en ik kon het stukje ‘scheidende ouders, of mijn vader loslaten’ geen plek geven. Als ik slanker wilde worden dan moest ik erover praten en het ooit een plek geven. Is het in je hoofd op orde? Dan gaat je lichaam ook meewerken. Is je hoofd vol en verwarrend dan werkt je lichaam ook niet mee en dat heb ik maar al te goed gemerkt. Er moest verandering in komen.

Ik ben onderweg naar een Sanne 2.0!

Ik ben onderweg naar een gelukkiger leven en om veel meer te lachen. Ik ben er nog niet, maar het komt. Ik ga kleine stapjes vooruit. En dat komt door Jan, had ik Jan niet leren kennen en had Jan mij niet zo goed geholpen. Dan had ik hier nu niet een stuk geschreven over Jan hoe super goed hij is! En wat een geweldige & lieve coach hij is. Dankzij Jan heb ik mijn leven weer op de juiste spoor en dat ben ik hem heel dankbaar voor!

Wat anderen zeggen:

Petra
Read More
Ik ben bij Jan terecht gekomen nadat hij openhartig was over de strijd die hij voerde. Ook al verschilde onze verhalen, we hadden beide onze ‘moeilijke’ periodes. Overtuigd was ik wel, dat als je door zo’n ‘moeilijke’ periode heen komt dat je er sterker uitkomt. Zoals Jan altijd zegt: Ongemak creëert karakter, zowel positief als negatief.
Joost
Read More
Jan zijn out of the box denken en relativeringsvermogen gaven me het inzicht dat je juist moest leren om te gaan met tegenslagen en dat je er juist iets moois uit kon halen. Daarnaast heb ik veel geleerd van zijn gedrevenheid, die oa. terug te zien is in het feit dat als hij iets wil, dat hij het hoe dan ook werkbaar maakt.
Angel
Read More
Jan is gedisciplineerd, erg hartelijk, lief en zorgzaam. Zo stuurt hij af en toe binnen zijn drukke schema even een berichtje hoe het is. Hij geeft het gevoel dat je je veilig kan voelen zowel als persoon als al de dingen die je met hem deelt. Hij is spontaan, een harde werker, inspirerend en hij laat je het werk niet alleen doen.
Michel
Read More
Jan blijft me volgen ook als ik soms even niets van me laat horen, hij straalt rust uit en heeft een echte warme persoonlijkheid. Ben jij op zoek naar een gedisciplineerde, hartelijke, gedreven, krachtige, inspirerende, meelevende, openhartige coach en iemand die recht door zee is?  Dan is Jan, jouw man